Erdélyi Polgár Info

2010. július 18., vasárnap

Konkrét tanácsadás és segítség a külföldön jogvitába, perbe került magyaroknak!


Külföldi életvitel - perek és jogviták nemzetközi résztvevőkkel


Európa hatása a megnövekedett számu külföldi házasságok, munkaügyek, követelések, károk ügyei!

Elég végigböngészni a fórumokat és úton-útfélen előkerülnek a nehéz és bonyolult élethelyzetek a vegyes (német-magyar, angol-magyar, olasz-magyar stb.) házasságok, céges üzletrész jogviták.

Talán még elveszetebbnek érezheti magát a magyar és egyben európai polgár ezekben a hivatalos és két ország igazságszolgáltatását érintő perekben, vitákban.

A konfliktuskezelő praxis mediació, Magyarországon igazságügyi közvetítői tevékenység az EK. irányelvekhez illeszkedően a legpraktikusabb megoldása a nemzetközi polgári jogi jogvitáknak.

Élni a mediáció biztosította egyezség és eljárás lehetőségével talán könnyebb egy német, angol vitapartnerrel, mint poroszos mentalitású honfitársaink esetében.
Különösen a gyermekperek, ingatlanperek, vagyoni perek, üzletrészperek, munkajogi perek Európában elfogadottan a mediáció körébe kerülhetnek, ha a felek minimális párbeszéde életképes.

Munkatársaink több európai nyelven segítik elő a hozzánk fordulók ügyeinek szakszerű mediatori rendezését.

Van tehát kiindulópont Magyarországon a nemzetközi jogvitákhoz, perekhez!
Az ügyfelek részére bejelentkezés ügyfélszámunkon:06-302-164-102!

Fontos új európai információforrás kezdte meg müködését az interneten éppen a határonátnyúló jogviták megduzzadt ügyszáma okán.

"Ünnepélyesen megnyitották pénteken az Európai Igazságügyi Portált (https://e-justice.europa.eu), amely uniós szintű internetes felületen tartalmazza a tagállamok jogszabályait, igazságügyi hatóságait és nyilvántartásait.

Az EU-országok igazságügyi minisztereinek brüsszeli informális találkozójához kapcsolódó eseményen Viviane Reding igazságügyi EU-biztos jelenlétében indították útjára az új internetes szolgáltatást, amelynek felületét a tagállamok folyamatosan fejlesztik, töltik fel anyagokkal, frissítik.



Az angolul "European e-Justice" nevű portál jelenleg 12 ezer oldal tartalmat tesz hozzáférhetővé az unió 22 hivatalos nyelvén.


Könnyen kezelhető, hasznos tájékozódási forrás mindazoknak a polgároknak és gyakorló jogászoknak, akik az unión belüli, de "országhatárokon átnyúló" jogi kérdések iránt érdeklődnek.
Az Európai Bizottság adatai szerint jelenleg mintegy 9 millió európai polgár érintett ilyen jellegű jogi eljárásokban.


A portálon nem csupán a jogszabályok tartalma, illetve a jogi ügyekhez kapcsolódó hivatalok, hatóságok lelhetők fel, hanem ügyvédek elérhetőségét is meg lehet találni.


Az igazságügyi miniszterek brüsszeli kötetlen találkozóján - amelyen a magyar delegációt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter vezette - elsősorban azt tekintették át, hogy a 2002-ben alapított Eurojust - az az uniós szerv, amely koordinálja a tagállamok határon átnyúló szervezett bűnözés elleni erőfeszítéseit - milyen szerepet tud betölteni az európai szintű nyomozási, illetve vádeljárási együttműködésben."(MTI)

Jogvitáikban, peres ügyeikben az alábbi elérhetőségek állnak folyamatosan rendelkezésére!
ORSZÁGOS PERMEGELŐZŐ és PERES SZAKÉRTŐI IRODA

ügyfélszám időpontegyeztetés:06-302-164-102

e-mail:ugyfelek@index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése