Erdélyi Polgár Info

2014. november 8., szombat

Munkaügyi jogviták - Munkaügyi perek vitarendezése végkielégítés és elbocsátás vitáiban

Munkahelyek megszűnnek és létrejönnek más székhelyekkel, más telephelyekkel.

A munkaszerződések lényeges eleme a munkavégzés helye, a cég munkáltatói székhelye.



Ez utóbbi például az illetékesség meghatározásánál is komoly szerepet játszik a munkaügyi bírósági pereknél.






Magyarországon számos lehetőség van a munkaügyi jogsérelmek, munkajogi viták kezelésére, különböző szakmai segítségek merülhetnek fel - viszont rendkívül rövid a kereset beterjesztésére rendelkezésére álló határidő.


Az EK 2008/52. irányelvére figyelemmel alakult ki a munkaügyi perek, súlyos munkajogi viták eljárásának és technikáinak hazai szabályozása.

Európa munkaügyi és munkaügyi jogvita kultúráját itthon is el kell érni.

Munkavállalóként a kirúgást, jogszerűtlen felmondást, váratlan elbocsátást átélni komoly ügy, komoly és szerteágazó következményekkel járó helyzet.

Munkavállalók megtakarításai idehaza nincsenek, vagy alig vannak, így a pontos végkielégítés elszámolása gyakran a továbbélés kérdése a magyar hétköznapokban.

A végkielégítés számos körülmény teljesülése esetén jogos igény a felmondás után.


A munkaügyi jogsérelmek, a bírósági keresetek beterjesztése előtti rövid idő a munkajogi viták  ADR jogvita rendezésének fő ügycsoportja.

Irodánk hosszú évek óta és nemzetközi cégekkel is folytatott szakmai tapasztalattal áll a Budapesten, Győrben, Székesfehérváron, Kecskeméten, ill. bárhol vidéken az elbocsátott munkavállalók, elbocsátott vezetők oldalán munka területén felmerült jogvitás ügyeikben!